Gjorgji Lazarevski & Zvonko Kostovski – North Macedonia

Dy kolegët në Drejtorinë për Siguri dhe Kundërzbulim (DSK) zbuluan skandalin me përgjimet në Maqedoni.

Lazarevski dhe Kostovski punuan tre vjet me qëllim dokumentimin e përgjimeve të paligjshme ndaj mbi 20.000 kundërshtarëve politikë nga qeveria e ish-kryeministrit Nikola Gruevski.

Publikimi i një pjese të bisedave të përgjuara në vitin 2015 shpuri në zgjedhje të reja në vitin 2016 dhe formimin e qeverisë së re në vitin 2017.

Gjithashtu, bisedat kanë qenë dëshmi për akuzë ndaj 94 personave dhe 7 kompanive.

Si pasojë e zbulimit të përgjimeve të paligjshme, Gjorgji Lazarevski kaloi 11 muaj në burg, pjesën më të madhe në izolim.Leave a Reply