Frank Serpico – USA

Serpico u bashkua me forcën e Policisë së Nju Jorkut në 1959 dhe dëshmoi korrupsionin e shfrenuar në zonën e tij.

Policët ryshfeheshin nga kriminelë, bixhozxhinj, banditë dhe shpërndarës droge me gjithçka, nga vaktet falas deri te paratë. Refuzimi i tij për të marrë pjesë në këto praktika e bëri Serpico gjithnjë e më jopopullor në punën e tij.

Në një seancë dëgjimore publike në vitin 1970, Frank Serpico dëshmoi për atë që kishte dëshmuar në NYPD në lidhje me provat që zyrtarët kishin gjetur në hetim.

Dhjetë muaj më vonë, Serpico u transferua në sektorin e Narkotikëve në Departamentin e Policisë së Qytetit New York.

Në 1971, atij ju dha Medalja e Nderit, çmimi më i lartë i NYPD për trimëri në veprim. Rreth një vit më vonë, Frank Serpico u tërhoq nga forca.Leave a Reply