Antoine Deltour – Luxembourg

Antoine punoi si auditues për PwC Luksemburg nga viti 2008 deri në 2010. Kur dha dorëheqjen, ai kopjoi qindra vendime tatimore që kanë çuar,...

Frank Serpico – USA

Serpico u bashkua me forcën e Policisë së Nju Jorkut në 1959 dhe dëshmoi korrupsionin e shfrenuar në zonën e tij. Policët ryshfeheshin nga kriminelë,...

Hervé Falciani – Switzerland

Inxhiner sistemi në bankën private HSBC. Ai bëri të mundur sinjalizimin më të madh në histori në vitin 2008, që lidhet me më shumë...

Murat Mehmeti – Kosovo

Në nëntor 2016 inspektori hetues tatimor Murat Mehmeti sinjalizoi një skemë të evazionit tatimor, ku përfshiheshin “kompanitë guackë” të cilat mbuloheshin nga menazherët në...

Gjorgji Lazarevski & Zvonko Kostovski – North Macedonia

Dy kolegët në Drejtorinë për Siguri dhe Kundërzbulim (DSK) zbuluan skandalin me përgjimet në Maqedoni. Lazarevski dhe Kostovski punuan tre vjet me qëllim dokumentimin e...

Valentina Krstic – Serbia

Në vitin 2013 shefja e Sektorit të Trajnimit dhe Punësimit në Nish,Valentina Krstic u pushua nga puna 2 ditë pasi ekspozoi korrupsionin në shkallë...

Srećko Sladoljev – Croatia

Sinjalizimi po njihet gjithnjë e më shumë botërisht si një mjet i rëndësishëm për parandalimin dhe identifikimin e korrupsionit dhe praktikave të tjera shpërdoruese. Për...