Antoine Deltour – Luxembourg

Antoine punoi si auditues për PwC Luksemburg nga viti 2008 deri në 2010. Kur dha dorëheqjen, ai kopjoi qindra vendime tatimore që kanë çuar, midis dokumenteve të tjera, në të ashtuquajturin “skandali LuxLeaks”.

Zbulimi i praktikave në shkallë të gjerë të shmangies së taksave nxiti disa iniciativa për një drejtësi më të mirë tatimore. Megjithatë Antoine Deltour u përball me akuza penale në Luksemburg.

Pas një dënimi të parë me kusht për 12 muaj në 2016, i ndjekur nga disa apelime, ai më në fund u njoh si sinjalizues dhe u lirua nga të gjitha akuzat në lidhje me Luxleaks.

Ai punon për administratën franceze të statistikave dhe është i përfshirë në disa organizata që mbrojnë sinjalizuesit.Leave a Reply