Në nëntor 2016 inspektori hetues tatimor Murat Mehmeti sinjalizoi një skemë të evazionit tatimor, ku përfshiheshin “kompanitë guackë” të cilat mbuloheshin nga menazherët në Administratën Tatimore të Kosovës. Mehmeti zbuloi se si më shumë se 300 biznese të Kosovës, shumë prej të cilave ndanin një llogaritar të vetëm, kryenin zbritje të mëdha taksash duke regjistruar fatura të rreme lëshuar nga...
Dy kolegët në Drejtorinë për Siguri dhe Kundërzbulim (DSK) zbuluan skandalin me përgjimet në Maqedoni. Lazarevski dhe Kostovski punuan tre vjet me qëllim dokumentimin e përgjimeve të paligjshme ndaj mbi 20.000 kundërshtarëve politikë nga qeveria e ish-kryeministrit Nikola Gruevski. Publikimi i një pjese të bisedave të përgjuara në vitin 2015 shpuri në zgjedhje të reja në vitin 2016 dhe formimin e...
Në vitin 2013 shefja e Sektorit të Trajnimit dhe Punësimit në Nish,Valentina Krstic u pushua nga puna 2 ditë pasi ekspozoi korrupsionin në shkallë të gjerë në prokurimin publik në Institucionin e Vuajtes së Dënimit, ku përfshiheshin vjedhja e ujit, energjisë elektrike dhe karburantit, etj. Përveç kërcënimeve dhe sulmeve, IEVP në Nish filloi procedimet disiplinore kundër saj duke e pezulluar...
Sinjalizimi po njihet gjithnjë e më shumë botërisht si një mjet i rëndësishëm për parandalimin dhe identifikimin e korrupsionit dhe praktikave të tjera shpërdoruese. Për shkak të natyrës së fshehtë të korrupsionit, sinjalizuesit mund të japin informacion të vlefshme mbi personat që janë të përfshirë dhe dëmet e shkaktuara nga akte te tilla. Kroacia përbën një shembull për vendet e rajonit...